2012. október 2., kedd

100 % legalitás - 100 % Dotcom - 100 % Megabox

Még ebben az évben debütál az új "megacucc". Ezúttal Kim Dotcom szüleménye a Megabox névre hallgat, mely a zeneipar átformálását célozza meg.
 
Éppen előző posztomban volt szó Kim Dotcomról, aki már megint egy újabb húzással jelentkezett. A MegaUpload likvidálása után most Megaboxot kap(hat)unk. Az új szolgáltatás a zeneipar piaci résébe furakszik be, s egyes vélemények szerint a Spotify konkurenciája lehet a Twitteren.
 

100% legalitás - 100% Dotcom

A Megabox a Groovesharkhoz lesz hasonlatos, annyi különbséggel, hogy nem pusztán "fél-legális" tartalomszolgáltatóként vonul be az Internet újabb fejezetébe. Elvileg ingyenes lesz a zeneletöltés, amennyiben a felhasználó feltelepíti a Megakey alkalmazást. Ezzel engedélyezi a reklámok megjelenítését, amelynek bevételéből 10 %-ot tesz zsebre Dotcom, a többi pedig a zenészek pénztárcáját vastagítja. Zenét pénzért is letölthetünk, amennyiben nem kívánunk reklámokkal bajlódni.

MegaUpload "visszhang"

A Megabox eredeteileg a MegaUpload részét képezte volna, de mivel nem készült el időben, megúszta a süllyesztőt. A MegaUpload "bezárása" után Dotcom  bejelentette, hogy a Megabox még nem halt meg... Nemrégiben közzétettek egy videót a kulisszatitkokról; hogyan készül és hogyan fog kinézni az új platform.

 
 

"Hangtámogatás"

Már négy előadó társult a projekthez: The Black Keys, Rusko, Two Fingers és Will.i.am. Feltételezhetően a korábban készített Megaupload Song előadói - P Diddy, Alicia Keys, Snoop Dogg, Kim Kardashian, Chris Brown, Lil John, Jamie Foxx and Kanye West - is csatlakoznak majd.


A Megabox egyelőre még a jövő zenéje, azonban korán sem biztos, hogy ez egy profitáló vállalkozás lesz, hiszen pl. a hasonló módon próbálkozó Napster belebukott a fizetős zeneletöltésbe.


Videó: youtube.com: Kim Dotcom - Making of Megabox

1 megjegyzés:

  1. Just love your article.I do invariably look over your web site for brand new articles.I am recently performing on associate app how to use spotify download without premium apk
    thats going awing and special because of you

    VálaszTörlés